چهارمین جشنواره رهبران کارآفرین برگزار شد

دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران پس از سه دوره برگزاری موفقیت آمیز جشنواره رهبران کارآفرین در سال های ۹۲، ۹۳ و ۹۴، چهارمین جشنواره رهبران کارآفرین همراه با اعطای نشان عالی رهبران کارآفرین، عصر روز یکشنبه اول اسفند ماه ۹۵در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار کرد.

افتتاحیه این جشنواره با حضور وزیر محترم کار، جمع بزرگی از رهبران کارآفرین، کارآفرینان، اعضای هیأت علمی دانشگاه و دانشجویان برگزار شد.

دکتر زالی در سخنرانی افتتاحیه، با اشاره به شعار سال ۱۳۹۵ “اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل”، اهمیت رشد و توسعه کارآفرینی را بیش از هر زمان دیگری دانست و گفت: تجلیل از رهبران کارآفرین، تجلیل از کارآفرینی و تلاش برای پرورش نسل بعدی رهبران کارآفرین در ایران است و کارآفرینان جوان باید ادامه دهنده منش و بینش آنان در کسب و کار خود باشند.

رئیس دانشکده کارآفرینی ادامه داد: جامعه دانشگاهی ایران به عنوان یک رسالت، ماموریت و مسئولیت مردمی از کارآفرینان و رهبران کارآفرین خود تجلیل و قدردانی نماید. امید است این حرکت علمی و دانشگاهی که موجب تعمیق مباحث کلاسی در رشته کارآفرینی و تقویت تعامل صنعت و دانشگاه شده است، توانسته باشد بخشی از مسئولیت‌های خطیر دانشگاهی‌مان را در قبال کارآفرینان و جامعه ایفا نماید. هدف این جشنواره کشف، شناسایی، ارزیابی، و معرفی رهبران کارآفرین به جامعه ایرانی در راستای تقویت فرهنگ ملی کارآفرینی، الگوسازی برای نسل جوان و نوجوان کشور است. همان طور که مقام معظم رهبری تاکید می‌نمایند که ایران امروز پیش از هر زمان دیگری به کار و کارآفرینی نیاز دارد. تجلیل از مقام شامخ  آن دسته از کارآفرینانی که پیشرو بوده و ناجی سفره‌های مردم‌اند، اقدامی عملی در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید و صنعت داخلی است. در فرضیه و ارزیابی رهبران کارآفرین از رویکرد کشف و شناسایی و نه رویکرد ثبت نامی استفاده شده است.

دکتر ربیعی، وزیر محترم تعاون،کار و رفاه اجتماعی در بخش دوم سخنرانی افتتاحیه این جشنواره پیرامون مفهوم کار آفرینی گفت: مفهوم کارآفرینی یک نوع نگاه به معنی ایجاد ثروت برای خود و جامعه است، کارآفرینی هر روز در جامعه  پر مفهوم تر می‌شود، روزی کار آفرینی فقط یک مفهوم انتزاعی و تک بعدی داشت اما امروز در دانشگاه‌های ما در حوزه کار آفرینی خوب کار شده است.

وزیر کار ادامه داد: بنده به عنوان یک کنشگری که به کار آفرینی نگاه کرده است، اعتقاد دارم که کار آفرینی ارتباط تنگاتنگی با رشد، توسعه اشتغال کشور و فقرزدایی دارد.

ربیعی بیان داشت: ما تجارب تلخی از نظریه های فقرزدایی در کشور داریم، فقرزدایی با کار آفرینی ایجاد می شود و ما  کار آفرینی را نباید یک مفهوم دست نیافتنی معرفی کنیم.

وی تصریح کرد: ما امروز نیاز داریم کارآفرینی را به عنوان یک طرز تفکر در جامعه گسترش دهیم، زیرا کار آفرینی به معنی ارتباط انسان با جامعه خود است.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی افزود: با نگاه به کشورهای تازه صنعتی شده این نتیجه به دست آمده است که این کشورها تنها راه میانبری که داشتند تغییر تفکر انسان ها بوده است و وقتی یک جامعه از وضع موجود شرم کند، اولین گام تغییر است.

ربیعی با بیان اینکه امروز می‌خواهم از مفهوم دولت، فرد و خانواده کار آفرین صحبت کنم، گفت: اگر ما بخواهیم تغییر بنیادین در کشور بدهیم باید تلاش کنیم کشوری کار آفرین داشته باشیم، یعنی هر ایرانی در هر جایی که هست یک ایده و حرکت نو داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه کشور فقط ۵ تا ۱۰ سال زمان برای رسیدن به نقطه مطلوب دارد، بیان داشت: مفهوم خلاقیت یعنی چیدمان ابزارهای موجود به گونه‌ای که زندگی بهتری داشته باشیم و میانبرهای ما زیرساخت‌های کارآفرینی است.

وی با تاکید بر اینکه امسال سال شکوفایی دولت و سال آینده سال جهش دولت خواهد بود، افزود: ما باید مفهوم کارآفرینی را در قالب مفهوم های خرد در کشور گسترش دهیم و کار رسانه ها می‌تواند همین  باشد و حتی خود کارآفرین‌ها می‌تواند الگو باشد و بالاتر از همه نقش دولت است.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: دولت هم باید فکر کند که چگونه می‌تواند مفهوم کارآفرینی را گسترش دهد که اولین کار باز کردن گره‌ها است. ما سعی کردیم که حداقل در این سال ها اقتصاد را قابل پیش بینی کنیم و سعی کردیم فضایی را ایجاد کنیم که حداقل اقتصادگران کشور به بازار بین المللی راه پیدا کنند و ما رشد سه ساله را شاهد بودیم و نیاز مند ثبات رشد در طی چند سال هستیم.

ربیعی گفت: ما نیاز به الگو های موفق داریم ،کارآفرینان سرمایه اجتماعی کشور را بالا می‌برند و ما نیاز داریم الگو های کار آفرینی را در کشور گسترش دهیم.

وی افزود: ما به افراد و جامعه موفق نیاز داریم و قطعا نقش انسان‌های موفق در کار‌آفرینی مهم و بی بدیل استوزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: ما نیاز به عقلانیت، سخت کوشی و اجماع بزرگ در طی چندین سال برای حل مشکلات کشور داریم.

در پایان بخش افتتاحیه این کنفرانس، مراسم تجلیل از رهبران کارآفرین اقتصادی و اجتماعی با معرفی ۲۱ رهبر کارآفرین در حوزه اقتصادی و اجتماعی برگزار شد.

رهبران کارآفرینان منتخب در حوزه اقتصادی، جناب آقای مهندس محمدرضا انصاری بنیانگذار شرکت کیسون، جناب آقای مهندس غلامعلی سلیمانی، بنیانگذار شرکت کاله، جناب آقای مهندس علیرضا معدلی، بنیانگذار شرکت پرلیت، جناب آقای مهندس احمد پورفلاح، بنیانگذار شرکت سکو ایران، جناب آقای مهندس ابراهیم جمیلی، بنیانگذار گروه صنعتی معدنی زرین، جناب آقای مهندس محمد شهپری مطلق، بنیانگذار گروه صنعتی اتحاد موتور فن، جناب آقای علیمحمد رجالی، بنیانگذار شرکت ظریف مصور، جناب آقای مهندس سید عباس موسوی رهپیما، بنیانگذار شرکت فومن شیمی، سرکار خانم عفت رییسی سرحدی، بنیانگذار شرکت نحل میهن، جناب آقای سومبات هاکوپیان، بنیانگذار شرکت هاکوپیان، جناب آقای مهندس یونس ژائله، بنیانگذار شرکت شیرین عسل، جناب آقای رجبعلی بنا، بنیانگذار گروه صنعتی جهان رو،  سرکار خانم صدیقه گرامی، بنیانگذار شرکت کیلا، سرکار خانم مرسده نادری، بنیانگذار شرکت هودیان، جناب آقای جعفر شکیب، بنیانگذار شرکت ایران رادیاتور، جناب آقای سید رضا مقیمی اصل، بنیانگذار شرکت مهراصل، جناب آقای دکترغلامرضا فارسیان، بنیانگذار گروه مجموعه سازی توس،  جناب آقای مهندس ناصر پاشاپور، بنیانگذار گروه شرکت های تبلیغاتی DNAUNION و جناب آقای دکتر محمدرضا ظهیر امامی، بنیانگدار گروه صنعتیی  فراسان بود.

منتخبین حوزه رهبران کارآفرین اجتماعی نیز سرکار خانم فاطمه دانشور موسس موسسه خیریه مهرآفرین و جناب آقای مهندس سید حمید رضازاده، موسس موسسه خیریه گلستان علی بودند.

سپس پرچم رهبر کارآفرین سال ۱۳۹۵ با حضور آقای دکتر زالی و آقای مهندس تابع قانون، پرچم دار سال ۱۳۹۴ به آقای مهندس محمدرضا انصاری بنیانگذار شرکت کیسون اهدا شد.

از دیگر نکات برجسته این جشنواره حضور دانش آموزان با عنوان رهبران کارآفرین فردا در کنار رهبران منتخب سال ۱۳۹۵ بود.