اهداف تجلیل از رهبران کارآفرین و کارآفرینان خیر تشریح شد

نشست3

نشست خبری دومین جشنواره تجلیل از رهبران کارآفرین ۱۳ بهمن در دانشکده کارآفرینی برگزار شد. در این نشست آقای دکتر زالی، رییس دانشکده کارآفرینی و یکی از روسای جشنواره، گزارشی از فرایند برگزاری جشنواره  در سوم اسفندماه ارائه داد. وی تاکید کرد: کارآفرینی به عنوان یک رشته علمی نقش بسیار مهمی در رشد اقتصادی کشور دارد و به قول شومپیتر، کارآفرینی موتور محرک اقتصاد است. وی کارآفرینان را محور اصلی کارآفرینی  ذکر کرد و افزود: پیشرفت کشور مدیون انسان های بزرگ و قدرتمندی است که با راه اندازی  شرکت های نوآور، در افزایش تولید ناخالص ملی کشور نقش کلیدی ایفا می کنند. بررسی های انجام شده در دنیا نشان می دهد پیشرفت کشورها، مدیون نسل کارافرینی است  که از دانشگاه به عنوان محل اندیشه و تولید علم  و فناوری برخاسته اند. البته در کشور ما  صنعت و بازار هم در کنار دانشگاه، منشاء کارآفرینی هستند. بر اساس گزارش جدید دیده بان جهانی کارآفرینی(دفترجم ایران) که در دانشکده کارآفرینی مستقر است، شاخص نرخ فعالیت کارآفرینی درایران ۱۶ درصد است که نسبت به سال گذشته ۲ درصد افزایش داشته است. ایران از جمله کشورهایی است که پتانسیل کارآفرینی بالایی دارد و این نرخ  با واگذاری فعالیت های اقتصادی به بخش خصوصی، حمایت از کارآفرینان و ترویج اقتصاد دانش بنیاد بصورت صعودی افزایش خواهد یافت.

دکتر زالی افزود: با تاسیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۶ و شکل گیری دانشکده ها و گروه ها و رشته ها در ۱۲ دانشگاه دیگر در کشور، موج جدیدی در این عرصه ایجاد شده است که انشاءا… با استفاده از تجربه کارآفرینان و بویژه رهبران کارآفرین این موج و حرکت علمی،فرهنگی و اقتصادی، رواج بیشتری خواهد داشت. یکی از اهداف و رسالت های دانشکده این است که قهرمانانی که در حوزه کارآفرینی تلاش می کنند و در شرایط تحریم و محدودیت، اقتصاد کشور را رونق می بخشند، شناسایی، معرفی و تجلیل بعمل آید. رهبران کارآفرین، کارآفرینانی هستند که پیشرو و رهبرصنعت خودشان هستند. این رهبران کارآفرین نوعا به آخرین تکنولوژی ها و فناوری ها دسترسی دارند و بصورت مستقیم یا غیر مستقیم بیش از ۱۰۰۰ نفر اشتغال زایی نموده اند و در سطح ملی و بین المللی  تاثیر گذارند.  رییس دانشکده کارآفرینی تاکید کرد: برای ترویج کارآفرینی و الگوگیری از کارآفرینان،ضرورت دارد از بزرگان کارآفرینی تجلیل شود. از این رو جشنواره تجلیل از رهبران کارآفرین در سوم اسفند  در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می شود که شرکت های کارآفرین و کارآفرینان واجد شرایط از طریق تکمیل فرم ثبت نام در سایت رهبران کارآفرین، می توانند در این جشنواره شرکت کنند.

نشست2

آقای دکتر زالی همچنین اظهار داشت: بخش دیگر جشنواره به تجلیل از کارآفرینان خیّر اختصاص دارد. ما جزو کشورهایی هستیم که نرخ کارآفرینی درآن متوسط است و علیرغم تحریم ها و رکود اقتصادی در سال های اخیر، کارآفرینان موفقی داریم.  اما براساس آمار دیده‌بان جهانی کارآفرینی، نرخ فعالیت‌های کارآفرینی اجتماعی در ایران به شدت پایین و کمتر از یک درصد است. لذا بیشتر کسب و کارها از جنس اقتصادی است و با هدف سود مالی راه اندازی می شود.  منظور از کارآفرینی اجتماعی،  راه اندازی کسب و کارهای جدیدی است که انتفاع عمومی  و حل مسائل اجتماعی هدف اصلی آن است. مسئولیت این بخش از جشنواره برعهده آقای دکتر حافظی است که بنیانگذار یکی از بزرگترین مجامع خدمات اجتماعی در جهان،یعنی مجمع خیرین مدرسه ساز است و خود از رهبران کارآفرینی اجتماعی محسوب می شود.

در ادامه این نشست  آقای مهندس شافعی، رییس اتاق بازرگانی، به عنوان یکی دیگر از روسای جشنواره در حوزه کارآفرینان اقتصادی، ضمن تشکر صمیمانه  از برگزاری چنین جشنواره ای یادآورشد: در حوزه کسب و کار مشکلات زیادی داریم که این گونه حرکت ها می تواند اثر گذاری خوبی داشته باشد. یکی از مشکلات  فعلی بیکاری جوانان و دانش آموختگان است. در بسیاری از موارد متاسفانه  دانشجویان توقع دارند بلافاصله پس از پایان  تحصیلات  یک شغل خوب  بدست بیاورند. یا در درحوزه کسب وکار  حتما از منابع مالی خوبی برخوردار باشند  تا بتوانند به توفیقات برسند. در حالی که تجربه فعالان اقتصادی و مدیران گذشته غیر از این است. کارآفرینان موفق افرادی بودند که صاحب ثروت نبوده و اکثریت آنان بدون منابع مالی به توفیقات بزرگی دست پیدا کرده‌اند. رئیس اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه الگوهای کارآفرینی باید در کشور معرفی شود، گفت: معرفی این الگوها به جوان ها می تواند امیدوارکننده باشد و برای آغاز گری آنها کمک خوبی باشد. امیدواریم صحبت‌های مطرح شده در حوزه کارآفرینی به صحنه عمل بیاید. شافعی با اشاره به اینکه توجه مسئولان به دانشگاه‌ها برای ایجاد محیط کسب و کار سالم و توأم با علم، بسیار اثربخش خواهد بود،گفت: اقدام دانشکده کارآفرینی در حوزه معرفی کارآفرینان برتر و الگوسازی آنان در جامعه قابل تقدیر است، در سایر کشورها، کارآفرینان در کلاس‌های آموزشی هم شرکت می‌کنند و این موضوع در دانشگاه های ما هم باید ایجاد شود. استفاده از تجارب و ایده‌های کارآفرینان در مراکز آموزشی راه را هموارتر می کند و می توانیم به توفیقات بزرگی دست یابیم.

در پایان نشست خبری،آقای دکتر حافظی،رییس مجمع خیرین مدرسه ساز و رییس بخش تجلیل از کارآفرینان اجتماعی، تاکید کرد: کشورها را ملت ها می سازند و کشوری موفق تر است که ملتی پر تلاش، آگاه و مشارکت جو داشته باشد. ما مردم بسیار خوبی داریم و تجربه ما در مجمع خیرین مدرسه ساز  با جذب و سازماندهی  بیش از ۵۵۰ هزار خیّر مدرسه ساز  در کشور،یک تجربه موفق جهانی است. باید برای رفع بیکاری و حل مشکل اشتغال در کشور، فضای مشارکت مردم و خیرین را ایجاد کنیم. ما بدنبال خیرین مدرسه ساز، در حال راه اندازی مجمع خیرین دانشگاه ساز در قالب بنیاد دانشگاه تهران و بنیاد دانشکده کارآفرینی هستیم. در دانشگاه های دیگر هم این نهضت با همت وزارت علوم آغاز شده است. بنده از تمام نیک اندیشان دعوت می کنم تا سوم اسفند، همزمان با جشنواره تجلیل از کارآفرینان خیّر، در پروژه احداث ساختمان جدید دانشکده کارآفرینی که در ایران و خاورمیانه اولین هست، مشارکت نمایند. استمرار کارآفرینی در کشور نیاز به حمایت مردم از دانشکده کارآفرینی دارد. بسیاری از خیرین مدرسه ساز ما کارآفرین هستند و لذا حتما از این برنامه استقبال خواهند کرد. همانگونه که مدرسه سازی فراگیر شد، امیدوارم کارآفرینی نیز فراگیر شود و از این طریق کشور ارتقاء یابد. ما در این فضای وانفسا که دشمنان زیادی داریم و در تحریم به سر می بریم، به کارآفرینی نیاز بیشتری داریم. انشاءا… سوم اسفند ماه، یک حرکت ماندگاری در توسعه دانشکده کارآفرینی که نماد دانشگاه کارآفرین در ایران هست، انجام خواهد شد. بنده از رسانه ها و صدا و سیما درخواست دارم در این حرکت ما را یاری کنند.